Mozaik

Az erdő felett építettek kerékpárutat Belgiumban

Toerisme Limburg / Visit Limburg
Toerisme Limburg / Visit Limburg

A fenntartható turizmus népszerűsítése érdekében a belgiumi Visit Limburg turisztikai vállalat évek óta dolgozik formabontó kerékpárutak fejlesztésén országszerte.

Az első világra szóló fejlesztésüket 2016-ban adták át, melynek lényege, hogy a biciklisek egy tó vízébe süllyesztett úton tudnak tekerni. A második, tavaly elkészült létesítmény koncepciója annyiban különbözik, hogy a fák felett lehet bringázni, írja a Bored Panda.

Toerisme Limburg / Visit Limburg

A 360 fokos kerékpárút a lombok között halad, és lehetőséget teremt mindenkinek, hogy 10 méterrel a föld fölött kerékpározzon a természetben.

A bámulatos építmény Flandria legnagyobb érintetlen erdőjének közepén található, a cél pedig ezzel a beruházással is az volt, hogy közelebb hozzák az embereket a természethez. A biciklisek gyakorlatilag a környezettel harmóniában tudnak tekerni, és egy rendkívül különleges szemszögből csodálhatják meg a tájat.

Toerisme Limburg / Visit Limburg

Mint a honlapon írják,

a kerékpárosok eggyé válnak az erdővel.

A pálya egyébként 700 méter hosszú, 100 méter az átmérője és nagyjából két perc alatt teljesíthető normál sebességgel, de természetesen annyiszor mehet rajta végig bárki, amennyiszer csak kedve tartja.

Mesterséges eső csepereg a belga erdő mélyén
A klímaváltozás emlékeztetőjéül is szolgál nemcsak a helyi lakosok, hanem a turisták számára is.
Olvasói sztorik