Mozaik

Mesterséges eső csepereg a belga erdő mélyén

A Matthijs la Roi Architects kreatív építészeti iroda fából készült, kupola alakú amfiteátrumot alkotott a belgiumi Sint-Arnolduspark erdős területén. A különlegesség szabadtéri előadások megrendezésre kiválóan alkalmas színpaddal rendelkezik. A projekt legérdekesebb része pedig a mesterséges eső, ami egyedi hangzással egészíti ki a természet csendjét, írja az Inhabitat.

A mesterséges esőt a szerkezeten belül futó rejtett csövek és fúvókák táplálják. A kupola formája segít a vízcsepegés hangjának felerősítésében, így ha becsukjuk a szemünket, bármilyen álomszerű tájat magunk elé képzelhetünk.

Mivel 2020 áprilisa és májusa a két legszárazabb hónap volt Belgiumban 1833 óta, ezért az ötlet a klímaváltozás emlékeztetőjéül is szolgál nemcsak a helyi lakosok, hanem a turisták számára is.

Az építmény egy nagyobb projekt részeként valósulhatott meg. Az érintett régióban 16 szabadtéri művészeti alkotást helyeznek el, melyekkel az eső és a környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet.

A tervezők vízállósága és gazdag színárnyalatai miatt a cédrust választották alapanyagul, a kupola formával pedig a parkban meglévő katolikus emlékek előtt tisztelegnek.

Jó stresszoldó az esőben életre kelő aszfalt
Nem falfestményekkel, hanem utcafestményekkel lesz tele az aszfalt, ha esik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik