Életmód

Megnyílt Szlovákia első erdőfürdője a határ közelében

Megnyílt Szlovákia első erdőfürdője az ország legkeletibb vidékén, a Zempléni térségben található Vinnai-tó mellett, a magyar határtól egy órányi autóútra, számolt be róla a hirek.sk szlovák hírportál.

A cikk szerint a japánok ősi gyógymódja, a ma már világszerte elismert erdőfürdő jótékony hatása a testre és a lélekre tudományosan is bizonyított. Az erdőjárás növeli az ölősejtek aktivitását, így erősíti az immunrendszert.

Lélekgyógyító természetterápia az erdőfürdő
A mentálhigiénés szakember így segít oldani a stresszt.

A Kassa Megye által támogatott projekt a vidéken a zöldturizmust kívánja bővíteni: amellett, hogy az egészségre rendkívül jótékony hatással bír, fejleszti az ember jó kapcsolatát a természettel, a természet közeliségre, a fenntarthatóságra nevel.

Az újonnan kialakított erdőfürdőben legfeljebb 20 fős csoportokat fogadnak, hogy a vendégek számára minél személyesebbé tegyék az élményt. A látogatók ezáltal lehetőséget kapnak, hogy befelé forduljanak, önmagukra és a környezetükre részleteire figyelve megtapasztalják az erdő gyógyító erejét. Az erdőben két terápiás ösvényt alakítottak ki. Vinnában ezenkívül a gyógynövények felhasználásáról is sokat tanulhatnak az erdőjárók.

Kassa megye idegenforgalmi kampányaiban idén a szülőföld, illetve a korábban kevésbé ismert, érintetlen természet és épített örökség felfedezésére buzdítja a kirándulókat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik