Mozaik

Jó stresszoldó az esőben életre kelő aszfalt

Nem falfestményekkel, hanem utcafestményekkel lesz tele az aszfalt, ha esik.

Dél-koreai tervezők egy csoportja megtalálta a módját a borús napok elleni küzdelemnek. Amikor az eső folyamatosan csak ömlik, ezek az aszfaltra festett alkotások megjelennek, és a színükkel rögtön jobb kedvre hangolnak a szürkeségben, írja a Bored Panda.

Fotó: portfolios.saic.edu

Visszahozták a színeket Szöulba, hatalmas, élénk festményeket készítettek az utca aszfaltjára, amelyek esőben jelennek meg.

A projekt a „Monsoon Project” címet viseli, és ahogy a neve is sugallja, azt az éves monszun-idény alkalmából hívták életre, amikor három héten át kis megszakításokkal folyamatosan esik. A művészek speciális hidrokromatikus festéket használtak, amely láthatatlan marad, amíg nedves nem lesz.

Utcai művészet újraértelmezve

Fotó: portfolios.saic.edu
Fotó: portfolios.saic.edu

A festmények Korea topográfiai jellemzőit használják ki, vagyis azt, hogy az esővíz áramlása pocsolyákat és kis folyókat alakít ki az utcákon, így pedig élettel telivé teszik azokat esőzés idején

– írták a művészek a projektjükről.

Fotó: portfolios.saic.edu

Ha idén Szöulba látogatunk, bátran tehetjük azt az esős napokon is, akkor sem leszünk depressziósak. Sőt, a monszun alatt ilyen utcai műalkotásokat nézhetünk meg.

Kiemelt kép: portfolios.saic.edu

Virágba borult a lengyel város unalmas villamosmegállója
Az utasokat jobb kedvre derítik a hangulatos virágkompozíciók Łódźban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik