Mozaik

400 millió forintot fizettek a világ legdrágább postagalambjáért

Világrekordnak számító 1.25 millió euróért, átszámítva közel 400 millió forintért kelt el postagalamb Belgiumban, írja a The Guardian.

Az Armando névre keresztelt madár gazdája, a 63 éves Joël Verschoot arról beszélt, hogy a galamb bajnoknak született, de azt sosem hitte volna, hogy ekkora összeget hajlandó érte valaki kifizetni.

Két kínai férfi előzetesen azt mondta nekem, hogy minden áron kell nekik Armando. De erre nem számítottam. Ez a hab a tortán

– magyarázta a férfi.

PIPA

A kéthetes online aukción az egyik potenciális vevő folyton 100 ezer euróval növelte az ajánlatát, míg a később befutó kínaiak erre mindig rátette még 2 ezer eurót.

A madárért folyó versenyfutás végül vasárnap délben ért véget, a győztes ajánlat pedig 1,252,000 euró volt. Ezzel jócskán megdőlt a korábbi rekord: a szintén kínai Xing Wei 2017-ben 400 eurót fizetett egy galambért.

Armando egyébként 2017-ben és 2018-ban Belgium legjobb versenygalambja volt, sőt, tavaly az Európa-bajnokságot is megnyerte.

A madár jelenleg ötéves és hamarosan nyugdíjba vonul, de rendkívüli irányérzékkel és szárnyerősséggel rendelkezik. Szakértők csak úgy becézik, hogy ő a galambok Lewis Hamiltonja. 

Fémtüskékkel a galambok ellen, az indoklás elképesztő
Nagy visszhangja van a bristoli madárellenes akciónak.
Olvasói sztorik