Életmód

Fémtüskékkel a galambok ellen, az indoklás elképesztő

Az emberi gyarlóság elképesztő példáját láthatják többen Bristol városában. Clifton városnegyed egy kiemelt övezetében lévő fát tüskékkel “szereltek” fel. A tüskék láthatóan megakadályozzák és lehetetlenné teszik a madarak pihenést és fészekrakását, és nem csupán a fán, hanem a környező épületek szegélyén is.

A magántulajdonban lévő lakások elülső kertjeiben található fát egy helyi zöldpárti aktivista fedezte fel, és mint jelezte “szó szerint lakhatatlan madarak számára”.

Fotó: SWMS

Az indok elképesztő

Egy, a témában illetékes névtelenségét kérve megerősítette, hogy a tüskék “az autók védelmét” szolgálják, lévén, hogy a környéken számos BMW és Audi tulajdonos reklamált az autóját csúfító galambürülék miatt. Mint megerősítették:

A tüskék kizárólag az autók védelmére szolgálnak.

Állítólag megpróbálták más módszerekkel is megfélemlíteni a madarakat, de eredménytelen volt minden eddigi próbálkozás. A tüske hatékonynak tűnik.

Fotó: SWMS

Jennifer Garrett a twitter oldalán tette közzé: “Háborút indítunk a vadvilág ellen? A madarakat eltiltjuk a fáktól?  … Látta ezt valaki korábban? Hogyan engedélyezhették ?! ”

https://twitter.com/JMAGarrett/status/942719473685008384

“Néha túl könnyű elfelejteni a hasznot, amit mindannyian ajándékként kapunk a fáktól, a környezettől és a vadon élő állatok jelenlététől .”

Jó lenne elgondolkodni.

via/Huffingtonpost

Csökkenti a stresszt és a szorongást a madarak közelsége
Egy friss kutatás eredménye szerint mentális egészségünk függ attól, hogy milyen kapcsolatban vagyunk a madarakkal.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik