Mozaik

Belgium felmentést adott a korlátozások alól a Mikulásnak

Európa-szerte sok millió embernek kell alkalmazkodnia a koronavírus-járvány második hulláma miatt bevezetett korlátozásokhoz, de Belgiumban a hatóságok úgy döntöttek, egy valakivel kivételt tesznek: ő nem más, mint a Mikulás.

A CNN cikke szerint Frank Vandenbroucke egészségügyi miniszter csütörtökön levelet írt a Mikulásnak, és biztosította őt afelől, hogy a karanténszabályok rá nem vonatkoznak, így az ajándékokat szét tudja majd osztani.

December 6-án a belga gyerekek is arra ébrednek, hogy a Mikulás meghozta az ajándékaikat. Az ország egyes területein a hagyományok szerint a Mikulás hajóval érkezik Spanyolországból december 5-én éjszaka.

Amint azt tudod, kedves Mikulás, Spanyolország a vörös listán szerepel. A szabályok szerint emiatt néhány napig karanténba kellene vonulnod, miután megérkezel. De mivel tisztában vagyunk vele, hogy nincs veszíteni időd és minden órára szükséged van ahhoz, hogy eljuttasd a gyerekeknek az ajándékaidat, úgy döntöttünk, kivételt teszünk veled

– írta az egészségügyi miniszter a Le Soir című francia nyelvű belga lapban közölt levelében.

Frank Vandenbroucke közölte azt is, hogy a Mikulás mindenféle korlátozás alól mentesül, de neki is tartania kell a távolságot és maszkot kell viselnie, amikor átadja az ajándékokat.

A miniszter a levelében szót ejtett a belga gyerekekről is, akik szerinte idén elképesztő bátorságról tettek tanúbizonyságot.

Nem könnyű ezekben a napokban. Az iskolákban minden megváltozott, most nem láthatják a barátaikat, nem űzhetik kedvenc hobbijaikat. Számukra ez nagyon, nagyon kellemetlen. Nem beszélve arról, hogy nem ölelhetik át nagypapájukat és nagymamájukat, mert védeni kell őket

– fogalmazott.

De kitartanak, kedves Mikulás. Nemcsak azért, hogy magukat védjék, hanem hogy másokat is megóvjanak. A kéthetes vakáció alatt a szüleik minden tőlük telhetőt megtesznek majd, hogy vigyázzanak rájuk és minden eddiginél korábban megérdemlik, hogy meglátogasd őket. Minden gyerek egy hős, és most az egyszer ezt nem kell ellenőrizned a vastag füzetedben

– tette hozzá.

Tombol a járvány, de Lappföld megmentené a karácsonyt
Lehet, hogy idén a Mikulás maszkban lesz, de a szeretet ünnepét nem törlik.

Kiemelt kép: Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik