Lezárult az idei Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál nevezési időszaka – február 10-én a sportközpont ezúttal is megtelik versengő csapatokkal. A szervezők ígérik, a környék legnagyobb gasztronómiai rendezvényeként számon tartott fesztiválon ezúttal is fergeteges hangulat várható, írta honlapján a Baranya vármegyei hírportál.
Lezárult a nevezés az idei Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztiválra – a csapatok a kiírás szerint január 3-tól 20-ig jelentkezhettek az immár tizenharmadik megmérettetésre. Az érdeklődés idén is a várakozásoknak megfelelően alakult
– adta ki a tájékoztatást a portálnak Szarka Elemér, a rendezvényt a város önkormányzatával karöltve szervező Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke.
Ha az elkövetkezendő napokban lesz érdeklődő, aki valamilyen ok miatt a jelentkezési határidőről lemaradt, még tudjuk a nevezést fogadni, de összességében a jelentkezés lezárult
– emelte ki az egyesület elnöke.
A hagyományoknak megfelelően idén is tíz kiló disznóhúst kapnak a csapatok, amelyet aztán darálnak, ízesítenek, töltenek, majd díszítenek a nap folyamán. A fesztivál kapui a sportközpontban február 10-én 8 órakor nyílnak meg, akkortól van lehetőség az asztalok elfoglalására, előkészítésére. A verseny 10 órakor indul, az elkészült kolbászokból a mintákat 12 órakor kell átadni majd a zsűrinek.
Az érdeklődők a fesztivál ideje alatt megismerkedhetnek a Magyar Nemzeti Vidékhálózat komlói őstermelő és kézműves partnereinek termékeivel és azok vásárlására is lehetőség nyílik.