Virágzó vidékünk

Stopot mondtak a horgászatnak a csobánkai tavon

wikimedia commons
wikimedia commons
A gyáli Sós-tó Sporthorgásztó után újabb népszerű horgászhelyre kerül a képzeletbeli lakat.

Közös közleményt adott ki a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) és Csobánka Község Önkormányzata, melyben tudatják, hogy a népszerű horgászvizen, a Határréti-víztározón 2024-ben nem lehet horgászni.

Határréti-víztározó

A Határréti-víztározó mesterségesen kialakított állóvíz Pest vármegye nyugati részén, a Solymári-völgy északi szélén, Pilisvörösvár, Pilisszántó és Csobánka hármashatáránál.

 

A tó vízterülete 7,9 hektár, hossza valamivel több, mint 400 méter, átlagos szélessége 150 méter körül van, legnagyobb szélessége megközelíti a 200 métert.

 

A tóba legnagyobb arányban pontyot telepítenek, évi több alkalommal, kifogható méretben, emellett csuka, süllő, balin, kecsege és keszegfélék is előfordulnak.

Mint írták, Csobánka Község Önkormányzata – a 2015-ben elfogadott Településfejlesztési koncepciójában meghatározott turisztikai célok megvalósítása érdekében – a tulajdonában lévő terület (a tározó gátőrház felőli oldala) üdülési célú hasznosítására megállapodást kötött egy beruházó céggel.

A tervezett beruházásokról folytatott előzetes egyeztetések alapján a tervezett beruházás építési munkálatai, illetve a megvalósulást követően a terület üdülési célú használata – időlegesen vagy akár hosszabb távon is – korlátozni fogja a horgászati lehetőségeket.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a fentiekre való tekintettel 2024. évben a Határréti-víztározón a horgászat szünetel

– fogalmaztak.

Kapcsolódó
Végleg bezár a gyáli horgásztó, mentik a halakat
A horgásztó közösségi oldalán arról tájékoztatta a horgászokat, hogy február 29-től több már nem lehet halat fogni a gyáli tóból.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik