Virágzó vidékünk

Végleg bezár a gyáli horgásztó, mentik a halakat

Facebook/Sós-tó Sporthorgásztó
Facebook/Sós-tó Sporthorgásztó
A horgásztó közösségi oldalán arról tájékoztatta a horgászokat, hogy február 29-től több már nem lehet halat fogni a gyáli tóból.

A közlemény megjelenését követően egy videóban válaszoltak az okokat firtató kérdésekre, amiről a Pecaverzum is írt.

A terület a körülöttünk lévő helyzet miatt visszaadásra kerül, és gyakorlatilag ezért kell bezárnunk a tavat. Nem sok szó van erre, mert – mint aki tudja – amióta ez Sós-tó, mindig is gyöngyszemként volt tartva a terület. Sajnos a körülöttünk lévő építkezéssel, rohamos tempójú iparosodással nem tudunk mit tenni, így ezáltal úgymond a vállalkozás azonnali megszüntetésére kaptunk felszólítást

– közölte a videóban elérzékenyülő Sós Kálmán, aki szerint mintegy 15 tonnányi hal lehet a 4 hektáros gyáli Sós-tó Sporthorgásztóban.

A horgászokat arra kérték, hogy ha fognak halat, ne engedjék vissza, hanem szóljanak az illetékes halőrnek, aki majd eldönti, hogy el tudják-e tárolni vagy visszakerül a vízbe. A videóban elhangzik az is, hogy azt tervezik: a halakat kimentik, és elszállítják máshová vagy értékesítik, de még nem tudják, „milyen módon”.

Arra kérünk mindenkit közös erővel, hogy próbáljunk tényleg minél több halat kimenteni a tóból, ez közös cél, közös feladat volna. Mindenkit teljes erőből arra kérünk, hogy gyertek, ameddig tudtok, és próbáljatok közös erővel azon lenni, hogy minél több hal biztonságban kikerüljön a tóból. Védjük meg ezeket a gyönyörű halakat!

– szóltak a horgászokhoz.

A Pecaverzum kereste az üzemeltetőket, akik készségesen fogadták a portál érdeklődését, de a megjelentekhez továbbiakat egyelőre nem szerettek volna hozzátenni.

Kapcsolódó
Két és fél méteres harcsát fogtak Gyálon
Nem volt olyan mérleg, amin le tudták volna mérni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik