Mozaik

Újra kell vizsgáznia sok magyar horgásznak

Unsplash
Unsplash
Változtak a horgászigazolvánnyal kapcsolatos szabályok.

Változtak a horgászvizsgát igazoló dokumentumok elfogadásának szabályai január elsejétől, ez pedig azzal jár, hogy a magyar horgászok egy részének újra kell vizsgáznia – írja a Pénzcentrum. Ez azokra vonatkozik, akik 2019 január 1. azaz a horgász-regisztráció kötelező bevezetése óta nem regisztráltak a HORINFO rendszerébe.

2024 január esejétől azok vizsgáját nem tekintik igazoltnak, akik 2019 január 1. azaz a horgász-regisztráció kötelező bevezetése óta nem regisztráltak a HORINFO rendszerébe. Igazoló dokumentumként csak és kizárólag a 2019. és 2020. években tett („papír” alapú) horgászvizsga fogadható csak el idéntől. Ha nincs a kezében ilyen dokumentum valakinek, akkor horgászvizsgát kell tennie a 2024-es engedély kiváltásához.

Nincs „új” vizsgakötelezettsége azoknak, akik a HORINFO szakrendszer 2019. évi indulása óta már regisztráltak és a 2019-2023. évek valamelyikében állami horgászjegyet váltottak (így a horgászati előzményeik, benne a horgászvizsga is elismerésre került), illetve akik 2019. és 2020. években horgászvizsgát tettek és a „papír” alapon biztosított horgászvizsga bizonyítvány nem került rögzítésre ezidáig a szakrendszerbe, (ezen vizsgabizonyítványok továbbra is elfogadásra kerülnek).

A horgászvizsga ingyenesen letehető interneten keresztül.

Kapcsolódó
Szigorítás a Velencei-tavon – változás a horgászrendben
Fontos változtatásokat vezetett be a Magyar Országos Horgász Szövetség január 1-től a Velencei-tavon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik