Életmód

Megduplázódott a horgászok száma az elmúlt hét évben

Unsplash
Unsplash
A Magyar Országos Horgász Szövetség az ország legnagyobb civil szervezete lett.

Az elmúlt hét évben megduplázódott a horgászok száma, a Magyar Országos Horgász Szövetségnek már 800 ezer tagja van – közölte a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán megjelent videóban.

Nyitrai Zsolt a videóban azt mondta: a horgászok érdekét szolgálja, hogy a kormány megszüntette a kereskedelmi célú halászatot a természetes vizeken, visszaszorította az orvhalászatot, a MOHOSZ lett a legtöbb vízfelület kezelője, az új horgászokmánnyal egyszerűbb lett az ügyintézés, modern eszközökkel segíti a halőrzést és támogatásokat biztosít a horgászegyesületeknek.

Hozzátette, hogy a szervezettel együtt dolgozik a kormány a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégián, amelyet még 2024 első felében elfogadhatnak. Ezután – a remények szerint – fokozatosan megvalósulhatnak azok a fejlesztések, amelyek a horgászok kényelmét, a szabadidő méltó körülmények közötti eltöltését szolgálják.

A videóban Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke azt mondta, hogy a szervezet 2014 óta stratégiai partnere a kormánynak és az elmúlt tíz évben sok sikerük volt, például az ország legnagyobb civil szervezetévé váltak. A horgászturisztikai stratégiáról azt közölte, hogy ennek elfogadása után a horgászok jobb körülmények között horgászhatnak. Megjegyezte, hogy a jövő évben elindítanak egy applikációt, amely a horgászok mindennapjait segíti majd. (MTI)

Kapcsolódó
Szigorítás a Velencei-tavon – változás a horgászrendben
Fontos változtatásokat vezetett be a Magyar Országos Horgász Szövetség január 1-től a Velencei-tavon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik