Mozaik

Harminc százalékkal is emelkedhet a horgászjegyek ára

Pixabay
Pixabay
A jövő évi állami horgász-, halászjegy és fogási napló díja tizenegyezer, az általános országos területi jegy 98 ezer forint lesz.

Az állami horgász-, halászjegy és az Egységes Szövetségi Hozzájárulás (ESZH) díjának megfizetése alól továbbra is mentesül minden gyermek, értelmi fogyatékos, az állapotát igazoló okmányokat benyújtó mozgásszervi vagy hallási fogyatékos, vak vagy gyengénlátó, illetve minden hetvenedik életévet betöltött személy – írta meg cikkében a Teol.

Az előző évi fogási naplót határidőn túl (2023. február 28. után) vagy összesítés nélkül leadó felnőtt horgászok a jövő évi okmányt továbbra is emelt áron, jelen esetben tizenhatezer forintért, a hetven év felettiek ötezerötszáz forintért vásárolhatják csak meg.

A Választmány a MOHOSZ haszonbérletébe tartozó vizek esetében kötelező érvénnyel, a többi horgászkezelésű vízterületnél ajánlásként kereteket határozott meg az adott díjak halgazdálkodói jogkörben történő emelésére.

Ez a felnőtteknél alapesetben maximum harminc százalékot, a gyermekeknél húsz százalékot jelent.

Éves általános országos területi jegy ára 2023-ban:

  • A teljes árú felnőtt jegy: kilencvennyolcezer forint,
  • a kedvezményezett: hetvenkétezer forint
  • a gyermek: háromezer forint.

Éves általános, összevont dunai területi jegy ára 2023-ban:

  • A teljes árú felnőtt jegy: hatvannégyezer forint
  • a kedvezményezett: negyvennyolcezer forint.

A konkrét jövő évi területi jegyárakról Tolna megyében a TOHOSZ (Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége) Intéző Bizottsága döntött. Átlagosan húsz százalékos áremelés történik 2023-ra vonatkozóan. Új jegytípusként egy, a Sió csatorna nulla és ötvennyolc folyókilométer és a Keselyűsi Holt-Sió vonatkozásában összevont területi jegy is lesz, ami felnőtt és kedvezményezett féléves és éves területi jegyek megvásárlására ad majd lehetőséget.

Kapcsolódó
Világrekordot döntött egy magyar horgászcsapat
3392 kiló pontyot fogtak 96 óra alatt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik