Mozaik

Világrekordot döntött egy magyar horgászcsapat

facebook/bravo baits
facebook/bravo baits
3392 kiló pontyot fogtak 96 óra alatt.

Május 9-13. között rendezték meg a IX. Bravo Baits Szuper Kupát a hajduböszörményi Pródi Horgásztavon, melyen elképesztő eredmények születtek – írta a Pecaverzum.

Kapcsolódó

A versenyen húsz 3 fős csapat – köztük németek, osztrákok, szlovákok, románok és magyarok – indultak. A 96 órás megmérettetésen 4 bottal horgászhattak a triók. Alsó korlátot nem szabtak, minden partra került ponty beszámított a végelszámolásba, négy kiló alatt azonban nem nagyon fogtak a versenyzők, az átlagtömeg 6,07 kiló volt.

A győztes Pancser Carp Team 96 óra alatt összesen 475 darab halat fogott, ami új – nem hivatalos – világcsúcsnak számít.

A korábbi világcsúcsot a román Beta Mix tartotta 3226 kilóval. A mostani első helyezett Török József, Török Tamás és Jónás József összetételű Pancser Carp Team ezt több mint 150 kilóval meghaladva összes 3392 kiló pontyot fogott. Ez óránként átlagban több mint 35 kiló halat jelent

– nyilatkozta a portálnak Gazsi Máté, a verseny szervezője.

Hivatalos adatbázis nincs, ahol ezt a csúcsot nyilvántartanák, de a versenyszervezők egymás között számon tartják a legjobb eredményeket. Volt már korábban egy 3751 kilós fogás egy román csapat részéről, de azon a versenyen 4 fős csapatok indultak.

Kapcsolódó
Ilyen kapitális harcsát ritkán fognak magyar vizeken
Mire a hatalmas harcsa partra került, komoly nézőközönség sereglett össze, mert ekkora halat ritkán látni. 
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik