Életmód

Álomcsukát fogott egy kilencéves kislány a Tisza-tavon

Az egyméteres hal a méretes példányok közé tartozik.

Farkas László nem csupán horgászik, hanem Tisza-tavi fogásairól rendszeresen beszámol a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. weboldalán. A kétgyermekes apuka ezúttal az őszi iskolai szünet felejthetetlen fogásának történetét osztotta meg az olvasókkal, amikor lányaival – Vicussal és Hédivel – megtartották hagyományos közös évzáró horgászatukat.

Táborozó fiúcska fogta ki a Zsennyei horgásztó legnagyobb pontyát
A tóban mintegy 200 mázsa hal található, amit 2 hetes időközönként telepítéssel "frissítenek."

A trió a késő délelőtti órákban ért ki csónakjával a vízre, hogy valamilyen nagy hal reményében elkezdjék a horgászatot. Természetesen az apuka irányított, ám egyben megegyezett a lányokkal.

Tavaly Vicusnak volt csukája, így megegyeztünk, hogy kapás esetén Hédi lesz a kedvezményezett

– írta beszámolójában.

57 kilós harcsát fogott egy 11 éves kisfiú Maconkán
A hal néhány centi híján elérte a 2 méteres hosszt.

Kapás nélküli ringatózás után sötétedésig egy órájuk maradt, hogy fogjanak valamit – és ez bekövetkezett. Farkas László segítségével a kilencéves Hédi ügyesen a csónak közelébe húzta a horgászbottal a hatalmasnak tűnő zsákmányt, melyet az apuka a csónakba emelt.

A gyerekek extázisban és nem csak azért, mert az ilyen halakat a felső korlát bevezetése előtt is mindig elengedtem – így nem láttak még soha ekkora csukát -, hanem mert elmondtam nekik, hogy életemben összesen két csukát tudtam fogni, ami ettől nagyobb volt. Faroktőig 85 cm, teljes hosszban 96 centi!

– fogalmazott a boldog édesapa.

A horgászkaland további részletei IDE KATTINTVA olvashatók.

Olvasói sztorik