Virágzó vidékünk

Történelmet írt a Púpos nevű gigaponty Maconkán

Átlépte a 30 kilogrammos álomhatárt.
Korábban a témában:

2017. szeptembere után április 20-án 0 óra 50 perckor újra partra került a Púpos becenevű magashátú tükörponty, aki Maconkán történelmet írva bőven átlépte a 30 kg-os álomhatárt: a pontyóriást a kifogáskor 31,05 kg-os súllyal, 93/94 cm-es paraméterekkel regisztrálta Szikora Gábor. A sportember a jelek szerint nem csupán remek horgász, hanem ritka szerencsés is, ugyanis idén januárban az abszolút tórekord lapátorrú tok is az ő nevéhez fűződik – írta a maconka.hu.

Hatalmas méretű lapátorrú tokot fogtak Nógrádban
Néhány napot kellett várni, és beindultak az idei rekordok.

Púpost egyébként legutóbb tavaly szeptember 10-én akasztotta meg egy verseny során Ciocan Alexandru. A halat akkor 29,60 kg-os súllyal mérlegelték. A gigapontyot ezúttal is visszaengedték a tóba.

52 halfaj csábítja Maconkára a horgászokat
80 kilós harcsát is fogtak már, de megakasztottak egy 16 kilós itáliai tokot is.

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.