Mozaik

Ilyen kapitális harcsát ritkán fognak magyar vizeken

facebook/talabér krisztián
facebook/talabér krisztián
Mire a hatalmas harcsa partra került, komoly nézőközönség sereglett össze, mert ekkora halat ritkán látni.

A nemesnádudvari Tőzeges-tó kedvelt horgászparadicsom, ahol gyakran akadnak horogra hatalmas halak. Olyan nagy, mint amilyen húsvétvasárnap reggel, nemhogy a tóban, hanem az országban is ritka fogásnak számít. 100,5 kilós harcsaóriást “terelt partra” Kovács Zoltán és horgásztársa, Horváth Zsolt, mellyel tórekordot állítottak fel és nyomban az országos toplista élmezőnyébe kerültek, írta a Pecaverzum.

Kapcsolódó
Kékcápa nagyságú halszörnyeket fogtak Nőtincsen
Egy este alatt kettő akadt horogra.

A két horgász pontyozott és harcsázott, szombatról vasárnapra virradó éjszaka több kapásuk is volt. Reggel a harcsázó bot lendült akcióba. Szakítós módszerrel egy 25 dekás dévért kínáltak fel mintegy 50 méterre a horgászhelytől, egy bokor tövében. A küzdelem közel egy óráig tartott, a halat egy speciális harcsamerítővel, a csónak mellett úsztatva vitték ki a partra.

Mire a hatalmas harcsa partra került, komoly nézőközönség sereglett össze, a jelenlévő horgászok is egybegyűltek, mert ekkora halat bizony még ők sem láttak.

Nem szoktuk megmérni a harcsákat, mert nagyjából meg lehet állapítani, hogy hány kilósak. Ezen lehetett látni, hogy biztosan 95 kiló feletti, ezért lemértük

– nyilatkozta a Pecaverzumnak Kiss Ferenc tógazda, akinek igaza lett. A hal tömege 100,50 kiló volt, a hossza pedig farokkal együtt 258, faroktőig 241 centiméter.

Mostantól ez a fogás a hivatalos új tórekord. A hivatalos országos rekordot harcsából Sasvári Márk tartja, aki egy 109 kilós példányt fogott 2019 októberében Tótszentgyörgyön.

Segítség és csónak nélkül szerintem nem tudtuk volna megfogni, mert a bokor mellett is végig bedőlt fák, akadók találhatók

– mondták a portálnak a horgászok.

A halat a mérlegelés és a fotózás után visszaengedték a tóba.

Kapcsolódó
Folyami szörny akadt horogra a Tiszán
A folyó tetőzése közben, zavaros vízben harapott a csalira a harcsa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik