Mozaik

Két és fél méteres harcsát fogtak Gyálon

Nem volt olyan mérleg, amin le tudták volna mérni.

A Szigetszentmiklóson élő Bozsányi Andor kedvenc időtöltése a horgászat, ami pedig a fiatalember jellemzője, hogy kimondottan nagy halakra specializálódott.

Embernagyságú harcsát fogtak a Hármas-Körös egyik holtágában
Hol a hal húzta a csónakot, hol a horgász a halat.

Zsákmányból bőséggel akadt eddigi kalandjai során, hiszen többek között megakasztott már 30 kilósnál nagyobb pontyot és 40 kilósnál nagyobb tokhalat is, sőt, egy 36 órás horgászaton egy alkalommal 670 kiló halat fogott társával. Októberi zsákmánya azonban minden korábbi fogást felülmúlt.

Bár kedvencem a ráckevei Duna-holtág, szívesen horgászok a környező tavakban is. Így próbáltam szerencsét a gyáli Sós-tónál, ahol tórekordot jelentő, hatalmas harcsa akadt horogra

– mondta a Sokszínű vidék érdeklődésére Bozsányi Andor.

Balról jobbra: Roik Zsolt, Sós Tibor, Bozsányi Andor. Fotó: Facebook/Bozsányi Andor

A történet érdekessége, hogy Sós Tibor tógazda – látva a horgász elszántságát – kölcsönadta saját pergető botját minden ellenszolgáltatás nélkül, mert saját tavát ismerve tudta, hogy a pergető módszer lehet eredményes nagytestű harcsa fogására ebben a késő őszi és hűvösebb időben, amikor a harcsák sem úgy mozognak már, mint nyáron.

Bozsányi Andor köszönetet mondott a tógazdának az önzetlen hozzáálláshoz, mert ez nem megszokott dolog.

Jó fél órán át dobáltam a 20 centis gumihallal felszerelt csalit, amikor rákapott a harcsa. Állandó társam, Roik Zsolt segítségével jó egy órás fárasztás után sikerült a csónakba emelni a 246 centis állatot – mely tórekord -, de lemérni sajnos nem sikerült, mert csak 50 kilóig mért a hitelesítő mérleg, a hal pedig jóval súlyosabb volt

– emlékezett a horgász.

Harcsás specialistákkal beszélgetve – korábbi fogások adataira alapozva – annyit kiszámoltak, hogy a kifogott hal biztosan több volt 80 kilónál, annál is inkább, mert korábbi, két és fél méteres  nőstény harcsák 100-110 kilót is nyomtak.

Kiemelt kép: Facebook/Bozsányi Andor

Jól harapnak a Körösök csúcsragadozói
Termetes halak kerültek horogra az elmúlt napokban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik