Mozaik

Több mint egy tonna halat fogtak a Desedán

wikimedia commons/civertan
wikimedia commons/civertan
A legnagyobb példány egy 16950 grammos ponty volt.

Magyarország leghosszabb mesterséges tava, a Deseda Kaposvártól északra található, és a magyar horgászok paradicsoma. Fogtak már itt gigantikus méretű halakat, a tó számos verseny helyszíne.

Kapcsolódó
75 kilós gigaharcsát fogtak a Desedán
A 220 centiméteres hal idei rekord.

A Deseda halállományának népszerűsítését is szolgálta a május 9. és 14. között megrendezett I. Carp Rodeó-Deseda bojlis horgászverseny, melyen 32 csapat mérte össze felkészültségét. A megmérettetésen kizárólag a legalább öt kilós, illetve ennél nehezebb pontyok számítottak bele az értékelésbe, ezek alapján alakult ki a végső sorrend.

Amint az várható volt, a tó ontotta magából a méretes példányokat. Mindezt az is segítette, hogy az első versenynaptól kezdve a jó időjárásnak köszönhetően fokozatosan emelkedett a víz hőmérséklete, ezzel együtt arányosan nőtt a halak étvágya.

Ami az összesítésből kiderült, a csapatok összesen 1 130 320 gramm halat mérlegeltek, azaz több mint egy tonna ponty akadt horogra. A legnagyobb példány egy 16950 grammos pikkelyes volt, melyet a Balaton Baits Carp Team emelt ki a tóból.

A végig izgalmas és szoros versenyt a KHC – Venom Team nyerte 59800 grammos összfogással.

Kapcsolódó
Csodásan fest az égből a fagyosodó Deseda
A kemény mínuszok hatásai már meglátszanak Magyarország leghosszabb mesterséges taván.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik