Virágzó vidékünk

Kicsinosították Sopron összes kilátóját

Wikipédia / Kaboldy
Wikipédia / Kaboldy
A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársai minden tavasszal fokozottan ellenőrzik a kilátók szerkezetét, és valamennyin teljes körű szervizelést végeznek.

Tavaszra a Soproni-hegység összes kilátója megújul – írta a Kisalföld.

Sopron a kilátók városa. Nincs még egy olyan hely Magyarországon, ahol ekkora területen ennyi kilátót is felkereshetnek a természetbarátok. A Taeg Zrt. munkatársai a napokban mindegyik építményen átfogó felújítási munkát végeztek.

Mivel a Károly-kilátón kívül mindegyik építmény fából készült, fontos, hogy mindet egyesével nézzék át a szakemberek. Ilyenkor áttekintik azokat az elemeket, amelyek esetleg meglazultak, végigjárják a lépcsőket, és a korlátelemeket is átvizsgálják.

A társaság munkatársai egész évben folyamatosan ellenőrzik a kilátókat és azok környékét, sajnos így is előfordult, hogy egyes kilátók deszkáit lerugdosták, ami balesetveszélyessé tette a látogatást. Ez főleg a Kecske-hegyi kilátónál fordult elő, de amióta az új megépült, nem történt hasonló eset.

Összesen tíz kilátó van, amelyből kilenc látogatható.

A Soproni-hegységben lévők a Várhely kivételével rendben vannak, a közeljövőben a Vas-hegyi Gloriette is teljesen megújul. A Gloriette-en kívül a kópházi kilátón lesznek még egy komolyabb munkák, de azokat később fogják elvégezni.

Kapcsolódó
Új kilátó épül Sopronban
Balesetveszélyessé vált a Kecskehegyi-kilátó, ezért újat húznak fel helyette.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik