Havas mesevilággá változott reggelre az ország csúcsa

Fehér, téli bunda alá bújt a Kékestető és környéke.

A szeszélyes áprilisnak nincs vége, sőt az elmúlt hétvégén és a mögöttünk álló éjszaka újabb meglepetéseket tartogatott az időjárás.

Lucza Zsolt

Hazánk legmagasabb csúcsán, a turisták körében is népszerű Kékesen igazi téli mesevilág alakult ki. A havazás már tegnap este elkezdődött, majd az éjszaka sötét leple alatt újabb és újabb hullámokban esett a hó, ma reggelre pedig fehér, téli bunda alá bújt a táj.

Lucza Zsolt

Lucza Zsolt – akinek különleges hangulatú fotót már több alkalommal bemutattuk portálunkon – is arra számított, hogy fotókon megörökítheti a tavaszba lopakodott tél pillanatait.

Kora reggel indultam útnak a Mátrába. Titkon abban reménykedve, hogy saját szememmel láthatom a télies hangulatú tájat. Az összefüggőbb hótakaró a Kékestető táblától kezdődött, és odafent igazi mesevilág volt látható

– osztotta meg élményét Lucza Zsolt a Sokszínű vidék megkeresésére.

Lucza Zsolt

Az éjszakai órákban a Mátra csúcsát egy intenzívebb csapadékmező érte el, az alacsony, 0 fok körüli hőmérséklet pedig kedvezett a hópihéknek, amik egymásra sokasodva fehér paplan alá bújtatták a Kékest és környékét.

Az alábbi galériában Lucza Zsolt télies hangulatú fotóit lehet megtekinteni, amiket ma reggel készített.

Lucza Zsolt
Lucza Zsolt
Lucza Zsolt
Lucza Zsolt
Lucza Zsolt
Lucza Zsolt
Lucza Zsolt
Lucza Zsolt
Lucza Zsolt
Lucza Zsolt
Kapcsolódó
Szenvedélyes viharvadász a nógrádi természetfotós
Az időjárás változásaiért, annak különleges szó szerint lélegzetelállító pillanataiért akár az éjszaka kellős közepén is képes fényképezőgépet ragadni és útnak indulni.