Virágzó vidékünk

Locsolási tilalmat rendeltek el egy Pest vármegyei településen

Getty Images
Getty Images

Pénteken reggel 6 órától visszavonásik nappali locsolási tilalmat rendelt el Mészáros Sándor, Nyáregyháza polgármestere a Pest vármegyei településen a Dabas és Környéke Vízügyi Kft. (DAKÖV. Kft.) kezdeményezésére a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében.

A közlemény szerint az elrendelt vízkorlátozás időtartama alatt a település egész területén 6 és 22 óra között tilos a víziközműből vételezett ivóvízzel a magán és közterületi kertek, parkok öntözése, locsolása, az úttest locsolása/tisztítása, a gépjárművek mosása, medencék töltése, kerti zuhanyok, teraszpárásítók, párafüggönyök, párakapuk, illetve egyéb kültéri ködhűtők használata.

A polgármester azt írja, a DAKÖV. Kft. 2024. július 10. napján kelt levelében a településen több napja, a vízmű által maximálisan kitermelhető vízmennyiséget jelentősen megközelítő a vízfelhasználásra hivatkozva kezdeményezte Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzat közigazgatási területén vízkorlátozás elrendelését határozatlan időre.

A DAKÖV. Kft. megkeresése szerint a vízkorlátozás elrendelésének indoka, hogy a víztermelő kapacitás tartósan nem képes a jelentkező igények folyamatos kielégítésére.

A vízkorlátozással érintett tevékenységek vízfelhasználása a közüzemi hálózatban rövidesen nyomáscsökkenést, vízhiányt idézhet elő.

Kapcsolódó
Ekkor volt a legmelegebb a Balaton vize
Lassan közelítünk a csúcs felé.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik