Virágzó vidékünk

Frissítő “klíma-pontokat” nyitottak Kübekházán

Illusztráció / Pixabay
Illusztráció / Pixabay
Egyelőre két "hűs oázist" nyitottak Kübekházán.

Hetek óta pokoli hőséggel küzdenek országszerte. Kübekháza sem kivétel ez alól, ahol a helyi önkormányzat okosan igyekszik segíteni a helyi lakosoknak a rekkenő hőségben.

A Kübekháza Hírszolgálat azt írta, hogy az egyre inkább elviselhetetlenné váló kánikula miatt, úgynevezett “klíma-pontok” megnyitásáról intézkedett az önkormányzat.

Az egyik ilyen légkondícionálóval ellátott hely az Egészségügyi és Szociális Centrum könyvtárszobája, ahová reggel 9 és 16 óra között lehet menni. A másik klíma-pont a Károly Ház Rekreációs Központ, ahol 16 és 20 óra között várják a falu azon lakóit, akik légkondícionáló nélküli otthonokban élnek.

Facebook / Kübekháza Hírszolgálat

A lakókat hideg limonádéval várják az önkormányzat munkatársai.

Amennyiben további igény mutatkozik rá, a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termét is át tudjuk alakítani egy hűs pihenő, akár kisgyermekes játszószobává.
Molnár Róbert polgármester arra kérte a szociális centrum munkatársait, hogy fokozottan figyeljenek az idősebb, az egyedül élő és beteg lakókra. A településvezető ugyanezt kérte a falu azon lakóitól is, akik szomszédságában veszélyeztetett emberek élnek.

Kapcsolódó
Hat hónapig tartó és forró nyarakra számíthat az emberiség
Egy tanulmány szerint félévesre nyúlhatnak az északi félteke nyarai a század végére.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik