Virágzó vidékünk

Elkészült az ország legnagyobb pihenőpadja

Facebook / Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola
Facebook / Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola

Az ország legnagyobb pihenőpadja készült el a napokban a nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola udvarán, írja a nool.hu.

Sztankóné Steflik Éva, az intézmény igazgatója a lap megkeresésére elmondta, hogy egy viharos január végi éjjelen kidőlt a nézsai kastélypark egyik hatalmas fája. Bár szerencsére nem okozott kárt, gondot jelentett a maradványok eltakarítása.

Senki nem bírta megmozdítani a hatalmas törzset. Ezért hosszas gondolkodás után az az elhatározás született, hogy faragtassunk a gyerekeknek valamit belőle

– mondta Sztankóné Steflik Éva.

Facebook / Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola

Hozzátette: a terveikkel Varga Norbert láncfűrészes fafaragóművészt keresték meg. Természetesen a hatalmas törzset meglátva, egyből megtalálta a kihívást is a feladatban. Aztán június közepén elment hozzájuk és közel két heti munkával egy gyönyörű alkotást készített számukra.

Miután elkészült, a pihenőpad helyretétele is hatalmas feladatnak bizonyult.

Egy padáthelyezős pikniket szerveztünk a napokban. Ennek keretében pedig két markoló vitte a helyére a faragott padot. A jelenlévők együtt izgulhatták végig a munkát, majd foglalhatták el a kastélyparkunk új ékességét

– mondta az igazgató.

Kapcsolódó
Saját padot kapott a hajdúszoboszlói fürdő nyugdíjba vonuló dolgozója
40 év után vonult nyugdíjba a fürdő legendás alakja, Csicseri.
Olvasói sztorik