Virágzó vidékünk

Ingyenesen látogatható a Vadkerti-tó strandja

Facebook / Soltvadkert-Vadkerti-tó
Facebook / Soltvadkert-Vadkerti-tó
Jelenleg a víz hőmérséklete 25 fok körüli, a minősége is jó, a hétvégén 32 fokos meleg várható.

Ingyenes a belépés a Vadkerti-tóra – írta a Bács-Kiskun Vármegyei Hírportál.

Lejárt a strandszezon, nem kell belépőjegyet váltani a tó parti strandra annak, aki a nyárias őszi hétvégén még csobbanni akar a tóban.

Jelenleg a strand közparkként működik, azaz térítésmentesen lehet sétálni, fürödni, pihenni a hűs fák árnyékában. A homokhátsági strand roppant népszerű az Alföldön, általában 80-90 ezer strandoló szokott pihenni a Vadkerti-tó partján évről évre.

Ezen a hétvégén még igazi strandidő várható. Érdemes kilátogatni a partra, valószínűleg ez lesz az utolsó ilyen hétvége, a jövő héttől záporokat jeleznek a meteorológusok.

A csapadékra óriási szükség van, mert a Homokhátságon idén nyáron a talaj felső rétege teljesen kiszáradt. A talajvíz 6 méter alatt van. A gyűrűs kutak nagy részéből eltűnt a víz, a növények szenvednek, a gazdák is bajban vannak.

Soltvadkerten ettől függetlenül a már készülnek a jövő hétvégén megrendezendő szüreti fesztiválra. Ezen a hétvégén kirakodóvásárt rendeznek a tó partján, ahol magas minőségű kézműves termékekből válogathatnak a vendégek. A szüreti fesztiválra sok ezer embert várnak, jövő péntek este fellép a Zaporozsec együttes, szombaton pedig a 4 Street együttes ad koncertet fesztiváli téren.

A Vadkerti-tavat nagyon sokan kedvelik, sekély partja hasonlóan a Balaton déli partjához, a kisgyermekes családok számára ideális pihenőhely. A kutyásokra is gondoltak, a gazdik egy kijelölt kutyafürdető helyen hűsölhetnek a négylábú családtag társaságában a tó másik oldalán.

Kapcsolódó
Csónak alá költözött süllőcsapatot videózott a neves természetfotós
Daróczi Csaba filmjén a ragadozók egészen békések.
Olvasói sztorik