Virágzó vidékünk

Hatalmas károkat okozott az orkán erejű szél hazánk nyugati felén

Illusztráció/pixabay
Illusztráció/pixabay
A tűzoltók tegnap több mint 170 beavatkozást végeztek a viharkárokkal kapcsolatban, és ma reggel még mindig tartanak a munkálatok.

A hazánk nagy részén, valamint a környező országokban is extrém időjárást okoz a Boris ciklon, melynek a középpontja Magyarország fölé került szombatról vasárnapra virradó éjjel. A ciklon hátoldalán északnyugat felől viharos, néhol orkán erejű széllökések érkeznek Dunántúlra, amik súlyos károkat is okozhatnak.

Szombaton a késő esti órákban másodfokú, narancssárga riasztást adott ki széllökés veszélye miatt a HungaroMet.

A szél Somogy, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Vas, Fejér, Komárom-Esztergom és Zala vármegyében okozta a legtöbb gondot, írta a Katasztrófavédelem.

A legtöbb esetben fő- és mellékútra dőlt fák, leszakadt ágak és elektromos vezetékek miatt kértek segítséget, de akadt, ahol a közlekedési jelzőlámpa felfüggesztése szakadt le, vagy éppen a ház tetejéről a cserepeket sodorta a parkoló autókra a szél.

A tűzoltók tegnap több mint 170 beavatkozást végeztek a viharkárokkal kapcsolatban, és ma reggel még mindig tartanak a munkálatok. Hat órakor mintegy 30 helyre várták a segítséget a károk elhárításához.

Bár még vasárnap reggel is több dunántúli járásban másodfokú – narancs – riasztás van érvényben viharos szél veszélye miatt, az előrejelzés szerint a szél a nap folyamán fokozatosan veszít erejéből.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik