Ilyen a felhők alól a Győrben megduzzadt Duna

A Rába és a Mosoni-Duna vízszintje is folyamatosan emelkedik, de az emberek összefogása példaértékű.

Mint, ahogy portálunkon beszámoltunk róla, Győrben a mobilgát a Dunakapu tér felújításával egyidőben készült el és a belvárost védi árvíz esetén a Mosoni-Duna és a Rába áradásakor.

MTI/Krizsán Csaba

Győrben összehangoltan folyik a folyók áradása elleni védekezése, amibe nagyon sokan vették és veszik ki a szerepüket. Az itt élők együtt élnek azzal, hogy a folyók az ehhez hasonló időjárási helyzetekben elkezdik visszafoglalni azt, ami az övék. Minden esetre mindenki azon van, és azon dolgozik, hogy összefogással meg tudják menteni azt, ami menthető, holott jól tudják, hogy a természet erői ellen védekezni lehet, de legyőzni sok esetben jelenleg még lehetetlen.

MTI/Krizsán Csaba

Győrbe a szomszédos településről, Kunszigetről is érkeztek önkéntes tűzoltók és polgárőrök, akik a vízügy szakembereivel teljesítettek szolgálatot a gáton. A folyók folyamatosan emelkednek, de az emberek összefogása példaértékű.

MTI/Krizsán Csaba

2024. szeptember 17-én az MTI fotóriportere Krizsán Csaba drónnal készített lélegzetelállító felvételeket Győrben a megáradt Mosoni-Dunáról.

Az alábbi galériában megtekinthető a Mosoni-Duna áradás idején.

MTI/Krizsán Csaba
MTI/Krizsán Csaba
MTI/Krizsán Csaba
Kapcsolódó
Elérte Nagymarost a dunai árhullám
A helyi lakosok bíznak abban, hogy, a most először alkalmazott mobilgát megvédi a folyó közelében álló ingatlanokat.