Szeptemberi karácsony a boltokban, és van, aki már augusztusban feldíszítette fenyőfáját

Hová sietünk, miért élünk a jelen helyett a jövőben!

Még csak három hónap múlva lesz karácsony, de egyre több helyen lehet már most beszerezni az ünnephez szükséges kellékeket, ajándékokat, édességeket. Németh Péter fogyasztói magatartáskutató szerint gazdasági okok és értékrendváltozások miatt teremtenek már most karácsonyi hangulatot az üzletekben, írta a Somogy vármegyei hírportál.

Néhány vásárló már a karácsonyi díszeket válogatta csütörtökön délelőtt az egyik bevásárlóközpontban található üzletben.

A polcokon bőven van választék, és vannak termékek, amik már nyár végétől megvásárolhatók.

Örülök annak, hogy már most tudok karácsonyi díszt venni, mert később nagyon zsúfoltak lesznek az üzletek, nehezen lehet hozzáférni a polcokhoz, és azt hiszem olcsóbb sem lesz

– mondta az egyik vásárló, a portál érdeklődésére, aki kiemelte, hogy tavaly is már szeptemberben elkezdte beszerezni az ünnephez szükséges tárgyakat.

Akadt olyan vásárló is aki azt mondta, hogy már augusztusban feldíszítette a szobájában lévő, fehér színű műfenyőt, és hamarosan újabb izzókat vásárol, hogy még meghittebb legyen a hangulat. 

Nem mindenki örül annak, hogy az ünnepek előtt három hónappal már karácsonyi lázban ég az ország, hiszen régebben legalább megvárták a boltok a halottak napját, és csak utána pakolták ki a karácsonyi díszeket.

A korai „karácsonyozás” egyik oka, hogy a kereskedőcégek minél hosszabb ideig tudjanak értékesíteni. A másik, hogy az emberek egyre türelmetlenebbek és rohannak. Kell nekik valami újdonság, ami kitöltheti a napjaikat. Sokan nem szeretnek a mában élni, hanem inkább előretekintenek

– részletezte a portál érdeklődésére Németh Péter, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán működő Fogyasztói Magatartáskutató Központ vezetője.

Kapcsolódó
Hiába a chipsadó, több egészségtelen élelmiszert fogyasztunk
Nem tette meg a várt hatását a drágítás.