Virágzó vidékünk

Senkinek sem kell Makó patinás vendéglője

Google Maps
Google Maps
Harmadjára hírdetik meg az egy éve üressen álló vendéglőt.

A városközpont alighanem legszebb étterme bérlésére már kétszer írtak ki pályázatot, de senki sem jelentkezett. Idén először február 19-én hirdették meg és május 30-ig lehetett volna az üzemeltetésre jelentkezni. Miután a pályázat eredménytelen volt, június 25-én megint meghirdették, de az augusztus 29-i határidőig sem érdeklődött senki, ezért nemrég a testületi ülésen úgy döntöttek, hogy megint pályázatot írnak ki a makói Korona éttermi részének üzemeltetésére – írta meg a Délmagyarország.

A Korona valaha Makó legelegánsabb szállodája volt, az épületegyüttes földszinti részén található étterem eredetileg ennek volt a része. Hotelként 1992-ben zárt be; a város önkormányzata rá két évre megvette, majd 2005-ben felújította közel egymilliárd forintból. Most konferencia-központ: emeleti részén díszterem van, az egykori vendégszobákból irodákat, tanácskozótermeket alakítottak ki. A földszinten működik az Infopont és a kulturális szalon.

A Délmagyar azt írta, hogy a vendéglő legutóbb 2019 nyarán, öt évnyi szünetet követően nyitott ki és tavaly szeptemberben zárt be. Épp a Hagymafesztivál után, elmondható tehát, hogy pont egy éve áll üresen. A korábbi bérlők ugyanazt mondták a bezárás okairól: a rezsiköltség magas, az emeleten pedig már nincs szálloda és így annak vendégforgalma sem hoz állandó bevételt.

Az előterjesztés szerint az érdeklődők ezúttal október 31-éig élhetnek ajánlatukkal a várhatóan hamarosan megjelenő új pályázatra.

A kiírás feltételei változatlanok: ismét hosszú távú, 10 éves szerződést kötne a város és a bérleti díjon sem csökkentenek. Ez utóbbit hivatalos értékbecslés alapján kalkulálták, négyzetméterenként nettó 1600 forintot, azaz összesen 1 millió 225 ezret kérnének érte havonta. 

A 275 négyzetméteres teraszért külön területhasználati díjat kell majd fizetni az önkormányzatnak. A korábbi pályázatokhoz képest a különbség annyi, hogy a jelentkezőknek most üzleti és megvalósítási tervet is csatolniuk kell az anyaghoz, utóbbiban részletezve a beépíteni tervezett eszközök és anyagok listáját, illetve a tervezett munkák vázlatát.

Megírtuk azt is, hogy bezár a legendás kecskeméti étterem, ahogy több mint két évtized után zár be Szombathely közkedvelt vendéglője is, és Szolnokon is bezárt egy népszerű belvárosi étterem.

Kapcsolódó
Makó elbűvölő szépségei a Makovecz-épületek
Valószínűleg ebben a városban a legmagasabb az egy főre jutó Makovecz-építmények száma.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik