Kertünk-Portánk

21 nyerő ötlet pozsgás növényekre, amiből nehéz lesz választani

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve.

A pozsgás vagy más néven szukkulens növények csoportjába tartozó növények igazi túlélők. Szárazságtűrők, így szervezetük a rendelkezésükre álló kevés vízből hosszú időn át képes megélni.

A pozsgásokat szaporíthatjuk magról vagy vegetatív módon is. Most az utóbbi megoldásban segít a szépzöld.hu.

Az anyanövény egy darabját leválasztjuk, és ezt használjuk fel szaporításra. Tőosztáskor minden növénynek kell, hogy legyen gyökere, így főleg tavasszal, a növények átültetésekor szaporítunk. Dugványozás során az anyanövényről hajtást vagy levelet választunk le, ezt szaporító közegben, földben tartjuk mindaddig, míg saját gyökere ki nem fejldőik. Ennek az ideje a nyári hónapokban van, de a tavaszi átültetéskor is alkalmazhatjuk.

A frissen dugványozott növényeket árnyékolnunk kell, fokozatosan szoktassuk a fényhez és kevés vízzel öntözzük.

A növények átültetése főleg tavasszal történik, amit akkor lehet elkezdeni, ha a növények fejlődése megindult, amit a friss élénk színű hajtásokról meg tudunk állapítani. Megtörténhet, hogy a növények virágzási ideje elhúzódik, ezalatt az idő alatt ne ültessük át. Nem szükséges minden évben átültetni, csak azokat ültessük át, amelyek gyökerei a cserép alját átszőtték, és tovább nem tudnak fejlődni.

Ha megszeretjük, akkor elképesztő kompozíciókat készíthetünk belőlük

Olvasói sztorik