Kertünk-Portánk

2017-ben ez lett az év ökoportája

A legjelentősebb díjat nyerte el a gyönyörű ház Angliában.

Susan Price álmodta meg a házikót, mely a Cupriol nevű angol építőipari cég pályázatán a különleges építmények verseny nyolc kategóriája közül az ökoporták között lett az első 2017-ben.

A ház fából, kőből és szalmából készült, fabútorokkal és más természetes anyagokkal. A Bristol mellett „magasodó” családi fészek kívül és belül is varázslatosnak tűnik. A ház egy tóra néz, aminek látványában minden vendég gyönyörködhet.

A terület kihalt volt, nem is akartunk itt építeni, de mivel nem találunk jobbat, úgy döntöttünk, hogy megépítjük itt a saját hobbitházunkat – nyilatkozta Susan.

A ház építésének kezdetekor Susan nagyon beteg volt. A tervezés segítette a kreatív és szórakoztató dolgokra összpontosítani, meggyógyulni. Ma már úgy látja, minden jól alakult.

Rajzoltam egy képet és egy alaprajzot. Igyekeztünk környezetbarátként építkezni, újrahasznosított és a környékről származó anyagokat használni – mondta a hölgy.

A házhoz 5 tonna agyagot használtak fel a téglákhoz, a fűrészport pedig a közeli fatelepről szerezték be. Ebben a hölgy férje szakemberként sokat segített.

A hobbitház végleges kialakításához „profiktól” is kaptak tanácsokat, így nem véletlen, hogy a szigetországban övék lett a legszebb ökoporta 2017-ben.

Fotók: Cupriol

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik