Életmód

Belengi az erdő illata a bájos ökoházat

Ahol a természet kínálja a tartalmas kikapcsolódást.

Lengyelország délkeleti szegletében, az ukrán és szlovák határhoz közeli településen, Krzywczán álmodta meg a gyönyörű dombházat a kreativitásáról ismert mérnök, Bogdan Pekalski.

lengyel1

Egy 50 hektáros erdő szélén, a domboldalon vásárolt telket a természet szerelmese, hogy saját elképzeléseinek megfelelően megépítse a ritka lakot.

lengyel6

Azt szerettem volna, hogy olyan ház készüljön, ahol a vendégek felejthetetlen élményeket szereznek, ahol a kaland mellett megtalálják a romantikát, ahol az egyedülálló mikroklíma elbűvöli őket és az erdő illata belengi a házat – nyilatkozta a mérnök.

lengyel3

A végeredményt a fotók kiválóan érzékeltetik. Kandalló, kemence, két hálószoba-kabin, ötletes konyha, tágas nappali, nagy kerti ülőke, kerti tó. Maximum 5 vendég kényelmes pihenését szolgálja a ma már vendégházként működő porta, ahol a tévé ismeretlen, mert elég kikapcsolódást nyújt a természet és a környék számtalan látnivalója.

lengyel8

A ház szerkezete fenyőből, a falak sárral bevont szalmából készültek, belsőépítészeti kivitelezésénél követ használtunk. A legnagyobb problémát a nagyméretű ablakok beépítése jelentette, de ezt is megoldottuk, és ez nagy előnye az építménynek. A lakótér kiváló hőszigetelő, nyáron kellemesen hűsít, télen pedig a kandalló melege biztosítja a vendégek jó közérzetét – mesélte Bogdan Polanski.

lengyel7

Az ökoporta pedig egyre népszerűbb. A tulajdonos szerint nem csupán szerelmespároknak ideális pihenőhely, hanem kisgyermekes családoknak is tökéletes a mindennapok rohanása közben a jól megérdemelt kikapcsolódásra.

lengyel5

Fotók forrása: a dombház weboldala.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik