Életmód

Önfenntartó nomádként él rönöki hobbitházában a fiatal belga pár

Brüsszeltől 1200 kilométerre magyar földet választottak életterüknek.
Korábban a témában:

A fiatalember Leen és párja, Wouter 2009-ben vásárolták meg az öthektáros területet az Őrségi Nemzeti Park szomszédságában, Rönökön. Néhány évig tervezgettek, majd 2013-ban barátjaik segítségével alig három hónap alatt építették meg a vendégházként is funkcionáló hobbitházukat.

SONY DSC

Természetes anyagokból épült

A váz fagerendákból épült, tégla helyett fahasábokból, homokból és szalmából készültek a falak. A fotók mindent elárulnak a pazar házikóról! Később a hobbitlak mellé felhúztak egy 6 fős, nádtetős vendégházat is.

Önellátásra rendezkedtek be

A fiatal belga pár a birtokon a kezdetektől ökogazdálkodást folytat, és állatokat tart. Maguk termelik meg a zöldségeket, a kultúrában semmilyen vegyszert nem használnak. Folyamatosan fejlesztenek, ma már laskagombát is termesztenek, és méhészetet is létrehoztak.

A vizet kútból nyerik, napelemek szolgáltatják az áramot, komposzt-WC-t használnak, zuhanyzójuk fatüzelésű. Mi ez, ha nem valódi nomád életvitel?

Saját bor és szörp sajtokkal fűszerezve

Az sem meglepő, hogy saját bort, sört, szörpöt és sajtokat is készítenek. Jó magyar országimázsként bodzaszörpjük receptjét angol nyelven a világhálón is közzétették.

Nyitott könyv az életük

A hegytanyának elnevezett birtoknak magyar nyelvű weboldala nincsen, viszont hogy tanulják a magyar nyelvet, arról a Facebook-profiljukon olvasható bejegyzéseik árulkodnak. A közösségi portálon mellesleg életük szinte minden napja nyomon követhető.

Szállást is kínálnak

A hobbitház idegenforgalmi célokat is szolgál, a magyar pénztárcának talán kicsit borsos áron. Más megközelítésből viszont azt is mondhatjuk, hogy a minőséget meg kell fizetni. Rönökön, a természet lágy ölén kategóriájában biztosan színvonalas pihenés vár a megfáradt vándorra.

Fotók: hegytanyak.be – Facebook/Hegytanyák

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.