Otthon készült

Eláruljuk, mitől lesz a legfinomabb a krumplipüré

Korábban írtunk a tökéletes tojásrántotta titkáról, és most a burgonyapüréét is eláruljuk.

Sokféleképpen elkészíthetjük, de a recept alapja többnyire ugyanaz. Természetesen kell hozzá burgonya, vaj (kivéve, ha vegán vagy), tej és só is. A fokhagyma pedig szabadon választható.

Pedig egy sokak által mellőzött hozzávaló új szintre emelheti egyik kedvenc köretünket.

A krémsajtról beszélünk.

Nem helyettesíti sem a vajat, sem a tejet, inkább kiegészíti azokat. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a krémsajt a felelős a leglágyabb burgonyapüréért, amit a világ valaha is látott.

Hozzávalók

  • 1 kilogramm burgonya
  • 2 teáskanál só
  • 3 evőkanál vaj
  • 10 dekagramm krémsajt
  • 125 milliliter tej
  • só, bors

Elkészítése

  1. Hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra a krumplit, majd helyezzük egy edénybe és öntsünk rá vizet.
  2. Sózzuk meg és keverjük el alaposan. Főzzük 15-20 percig, amíg meg nem puhul.
  3. Szűrjük le a burgonyát és tegyük vissza az edénybe. Adjuk hozzá a vajat, a krémsajtot, a tejet és keverjük lágyra botmixerrel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Mesterszakácsok egyébként azt javasolják, ha tökéletes ízvilágot szeretnénk elérni, akkor ne csak egy fajta burgonyát használjunk a püré elkészítéséhez.

Ha érdekelnek további receptjeink, ne hagyd ki

szóló cikkeinket.

(via Southern Bite)

Olvasói sztorik