Korábban írtunk a tökéletes tojásrántotta titkáról, és most a burgonyapüréét is eláruljuk.
Sokféleképpen elkészíthetjük, de a recept alapja többnyire ugyanaz. Természetesen kell hozzá burgonya, vaj (kivéve, ha vegán vagy), tej és só is. A fokhagyma pedig szabadon választható.
Pedig egy sokak által mellőzött hozzávaló új szintre emelheti egyik kedvenc köretünket.
Nem helyettesíti sem a vajat, sem a tejet, inkább kiegészíti azokat. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a krémsajt a felelős a leglágyabb burgonyapüréért, amit a világ valaha is látott.
Hozzávalók
- 1 kilogramm burgonya
- 2 teáskanál só
- 3 evőkanál vaj
- 10 dekagramm krémsajt
- 125 milliliter tej
- só, bors
Elkészítése
- Hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra a krumplit, majd helyezzük egy edénybe és öntsünk rá vizet.
- Sózzuk meg és keverjük el alaposan. Főzzük 15-20 percig, amíg meg nem puhul.
- Szűrjük le a burgonyát és tegyük vissza az edénybe. Adjuk hozzá a vajat, a krémsajtot, a tejet és keverjük lágyra botmixerrel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Mesterszakácsok egyébként azt javasolják, ha tökéletes ízvilágot szeretnénk elérni, akkor ne csak egy fajta burgonyát használjunk a püré elkészítéséhez.
Ha érdekelnek további receptjeink, ne hagyd ki
szóló cikkeinket.
(via Southern Bite)