Otthon készült

Őszi sláger a tészta nélküli sütőtökös túrótorta

Káprázatos íze van, nem kell piskótát sütni hozzá.

A sütőtök sokak kedvence, és süteményekhez is felhasználható. A ketkes.com alábbi receptjének elkészítése után garantáltan a család kedvence lesz.

Hozzávalók a túrókrémhez

500 g tehéntúró, 2 tojás, 100 g cukor (tetszés szerint több), 1 evőkanál kukoricakeményítő, 25 g mák

Hozzávalók a sütőtök-krémhez

500 g főtt sütőtök pürésítve, 2 tojás, 70 g cukor (tetszés szerint több), 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 evőkanál kukoricakeményítő

Hozzávalók a szószhoz

100 g tejföl, 100 g főtt sütőtök pürésítve, 30 g cukor, 1 tojás

Elkészítése

A túrókrém alapanyagait tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzákeverjük a mákot. Aki nem szereti, utóbbit kihagyhatja belőle. A főtt sütőtöknek kikaparjuk a belsejét, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a citromhéjat hozzákeverjük a langyosra hűlt sütőtökhöz.

Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. A túrós masszát és a sütőtök krémet egy kanál segítségével rétegezzük. A forma közepén kezdjük a rétegezést, először egy adag sütőtökkrémet teszünk bele. Egy kanállal túrókrémet kanalazunk mellé, megpróbálunk szép körformát alkotni. Így tesszük a töltelékeket a formába, egészen addig amíg elérünk a széléig. Hogy a torta még szebb legyen, egy fogpiszkálóval vonalakat húzunk bele, a közepétől kifelé haladva. 170 fokos sütőben nagyjából 40 percig sütjük.

A szósz hozzávalóit összekeverjük. Kivesszük a tortát a sütőből és a forró süteményre öntjük a szószt, majd 7 percre visszatesszük a sütőbe.

Mikor lehűlt, lekapcsoljuk a forma oldalát és szeleteljük. Jó étvágyat hozzá!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik