Otthon készült

Ez a különbség a tejföl és a frissföl között

Getty Images
Getty Images

A boltok polcairól válogatva sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miben különbözik a tejföltől a megvásárolt termék, ha frissföl, finomföl vagy farmföl elnevezés van ráírva.

A Nébih korábbi válasza szerint ilyenkor tejföl-imitátummal van dolgunk.

Ezek a tejtermék utánzatok jellemzően növényi eredetű összetevőket (pl.: növényi zsírt), valamint egyéb tejipari melléktermékeket (savót, permeátumot, tejfehérje-koncentrátumot) is tartalmazhatnak.

A fő különbség, hogy míg a tejtermékek kizárólag állati, addig a tej- és tejtermék utánzatok az állati mellett növényi eredetű összetevőket is tartalmaznak. Éppen ezért utóbbi termékek jellemzően olcsóbbak , néhány típusuk pedig sok ételintoleranciában vagy allergiában szenvedő ember számára az egyetlen alternatívát jelentik a mindennapi étkezések során

– magyarázták.

Az imitátumok előállítása és árusítása teljesen szabályos, azonban a gyártók kötelesek feltüntetni a címkén a felhasznált növényi zsírt, vagy egyéb összetevőt, adalékanyagot.

Kapcsolódó
Így készül a házi tejföl és a túró egyszerűen
Tejföl nélkül nincs magyar konyha és nincs magyar háztartás.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik