Mozaik

Országos ivartalanítási programot indít az Orpheus, a költségek felét kifizetik

pixabay
pixabay

Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló állatok száma nem csökken. A felelőtlen állapotoknak, a gazdátlan kutya, cica egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély. Az Orpheus Állatvédő Egyesület 2024. év 2. felében 300 állat ivartalanítását támogatja.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője kiemelte: évek óta szélmalomharcot vívnak az állatvédők a felelős állattartásért, sajnos legfőképpen falvakban, illetve városok külső területein szabadon szaporodhatnak az állatok. Az állatmenhelyek, a gyepmesteri telepek felelőtlen emberek miatt nehezen működnek.

2022 januártól az állatok szaporítása egyébként is büntethető cselekmény, így mindenkit a kóborrá váló állatok számának csökkentése érdekében az állatok ivartalanítására buzdítunk.

A program országos, így a házi kedvencek ivartalanítását mindenki maga, saját költségen – saját állatorvosánál – kell elvégeztesse, az egyesület a jelentkezési dokumentumban leírt módon ezután téríti meg az elfogadott jelentkezők költségeinek 50%-át (ami maximum 35.000 Ft lehet).

Jelentkezni 2024. szeptember 12-től (támogatási keret kimerüléséig, de legkésőbb 2024. október 14-ig) a +36209298181 telefonszámon (munkanapokon 9-11 óra között) név, pontos postai cím, email megadásával lehet. Az állatvédelmi támogatásban résztvevők az adatfelvétel után postai levélben minden információt megkapnak.

A program menete:

  1. az érdeklődő határidőn belül telefonon jelentkezik a programra,
  2. a résztvevő jelentkezés után 1-2 héten belül postán megkapja a jelentkezési lapot,
  3. a résztvevő határidőn belül, saját költségén elvégezteti az állata / állatai ivartalanítását, arról a jelentkezési lapon leírtak szerint számlát kér,
  4. a résztvevő határidőn belül levélben visszaküldi az olvashatóan kitöltött jelentkezési lapot (és a kifizetett számlát) az állatvédőknek,
  5. az állatvédők a levél megérkezése után (1-2 héten belül) visszaküldik a jelentkezési lapon leírtak szerint az állatvédelmi támogatást a résztvevő részére.

(Forrás: álatvédő.hu)

Kapcsolódó
Brutális állatkínzás Zalakoppányban, kutyatetemeket találtak a mélyhűtőben
81 kutyát sikerült megmentenie az állatvédőknek.
Olvasói sztorik