Életmód

Menhelyi állatokat „kölcsönözhetnek” az ünnepekre a magányos emberek

Unsplash
Unsplash
Lehet, hogy így egy életre gazdira találnak az állatok, de vissza is kerülhetnek a menhelyre.

Karácsonykor, a szeretet ünnepén az egyedül élő emberek hajlamosak bezárkózni, ebben az időszakban felerősödhetnek a lelki problémák. A kisállatok számos embernek jelenthetnek gyógyírt az ünnepek alatt és azok elmúltával is. Ilyenkor kiemelt figyelmet fordít a magányosokra a Rex Kutyaotthon Alapítvány és igény szerinti kutyákat és macskákat juttat el hozzájuk – közölték a honlapjukon.

A Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet.

A lehetőség megvan rá, hogy az ünnepek elmúltával visszavigyék az állatok a menhelyre, mégis az a tapasztalat, hogy az ideiglenesen hazavitt állatok maradnak és teljes jogú, boldog családtagként élnek tovább az új gazdájukkal.

Lehet, hogy a mai világban közhelynek tűnik, én mégis hiszem, hogy a szeretet az élet fő mozgatórugója. Ez az éltető érzés mégis egyre több ember számára tartós hiánycikké vált. Sokan drága és káros szenvedélyekkel próbálják pótolni e hiányt, pedig az űrt tökéletesen kitöltheti egy hűséges kutya vagy cica társasága. Az állatok szeretete ingyenes, őszinte, mulattató, ráadásul nekik nincsenek rossz napjaik

– vallja Dr. Király Péter a Rex Alapítvány alapítója.

A választható kutyák és macskák mind remek társai lehetnek az új gazdinak, mind kedvesek, jól alkalmazkodnak az új környezethez – írják.

Kapcsolódó
Enyhíthető-e a magányosság érzése karácsonykor?
A karácsony a szeretet ünnepe, családi ünnep. Mit tehet ilyenkor, aki egyedül van?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik