Virágzó vidékünk

Íme az árvíz miatt lezárt utak listája

Facebook/Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Facebook/Magyar Közút Nonprofit Zrt.
A korlátozások jegyzéke folyamatosan frissül.

Több tucat olyan közút van, ahol valamilyen fokú korlátozást kellett bevezetni a Dunán levonuló árhullám miatt. Ennek többsége kerékpárút vagy révhez komphoz, hajóállomáshoz vezető út. Ugyanakkor főutakon is vannak már teljes útzárak – tette közzé a Magyar Közút a Facebook-oldalán.

A lezárt utak száma folyamatosan változik, ezért az Útinform honlapján külön oldalon gyűjtik az ezzel kapcsolatos információkat, melyeket rendszeresen aktualizálnak.

Arra kérik a közlekedőket, hogy az árvízben érintett területeken mielőtt útnak indulnának, minden esetben tájékozódjanak az aktuális korlátozásokról és forgalmi helyzetről.

Nagyon fontos, hogy a korlátozásokat minden esetben vegyék komolyan és tartsák be, ne próbáljanak meg áthajtani, hiszen könnyen élet- és balesetveszélyes helyzetekbe kerülhetnek.

A legtöbb korlátozás Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest vármegyében van, de ahogy halad tovább az árhullám, később Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya vármegyében is lehetnek bizonyos fokú korlátozások.

A korlátozások, útlezárások listája ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó
Videón, ahogy a Duna elöntötte a 2-es főutat
Vác és Göd között lezárták a szakaszt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik