Otthon készült

Gyógynövényes újévi köszöntőnek készíts téli gint

Garantált sikere lesz az ünneplésben elfáradtak körében.

Itt a tél, és vele együtt a téli szünet, az ünnepek, a kisebb – nagyobb partik, bulik. Finom koktélokat készíthetünk ilyenkor, melyek közül tökéletes a téli gin hideg estére egy kellemes társaságban.

A recept nagyon egyszerű. Alapvetően egy csomó gyógynövény és fűszerek szükségesek hozzá. No meg egy kis vodka.

Kapcsolódó anyag: A házipatika fontos része – Így készíts gyógynövényszirupot

ÖSSZETEVŐK

  • 2 evőkanál borókabogyó
  • 1 üveg (750 ml vagy 3 1/4 csésze) vodka
  • 2 teáskanál koriander mag
  • 1 teáskanál szárított, vágott, és átszitált narancshéj
  • 7,5 cm friss fehér fenyő sarj  vagy 1/2 szál szárított
  • 2,5 cm fahéj
  • 1 egész szegfűbors bogyó
  • 1 szárított zsálya levél
  • 1/2 szárított kaliforniai babérlevél vagy 1 szárított török babérlevél, darabokra szedve

Lehetséges az is, hogy csak 1 teáskanál koriander magot használunk és hozzáadunk 1 teáskanál ánizst. Ettől karakteresebb lesz az íze.

12 órán át áztatjuk egy literes üvegben a borókabogyót és a vodkát.  Ez az, ami megadja, a klasszikus gin ízét. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót. A szép növények teljesen egyedivé teszik alkotásunkat.  Fedjük le és hagyjuk állni 36 órán át.

A gyógynövények hatására sárgás színű folyadékot kapunk 36 órás pihenés után.

Szűrjük át a téli gint egy üvegedénybe, vagy üvegbe, ebből kínáljuk. Csodálatosan ízletes és ünnepi italt kóstolunk!

Ha most elkészítik, újévkor kínálhatják vele az ünneplésben megfáradtakat. Sőt, addig a jégkockát is bekészíthetik a fagyasztóba.

Ez is érdekelhet: Készíts saját fűszerkockát, szeretni fogja az egész család

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik