Otthon készült

Ezek a virslik lehetnek a szilveszter idei slágerei

pixabay
pixabay
A fogyasztók az idén is széles kínálatból válogathatnak.

A szilveszteri virsli választásakor is a magyar termékek előnyben részesítését javasolja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), mert ezek nyomon követhetők, folyamatosan ellenőrzöttek, és a hazai ízvilágra tervezettek.

A NAK hangsúlyozza, hogy a virsli összetételét a Magyar Élelmiszerkönyv szigorúan szabályozza.

Az előírások közül a legfontosabb a hústartalom, amely a késztermékre vonatkoztatva legalább 51 százalék. Ha a hústartalom alacsonyabb, vagy 10 százaléknál több a mechanikailag lefejtett hús a termékben, az már nem nevezhető virslinek.

A jó minőségű termék kiválasztásához a NAK azt javasolja a fogyasztóknak, hogy az előrecsomagolt virslik esetében a termék hátoldali címkéjén keressék a HU oválbélyegzőt, amely a hazai üzemet jelöli, emellett az összetevőknél is érdemes ellenőrizni a hústartalmat

– olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint a fogyasztók az idén is széles kínálatból válogathatnak.

A slágertermék vélhetően ezúttal is az enyhén füstölt juhbeles, roppanós és a frankfurti virsli lesz, de a bécsi virsli is kedvelt ebben az időszakban. A fogyasztók továbbra is keresik a sajtos, chilis ízesítésű termékeket.

Bár a virsli egész évben keresett termék, az év közben fogyasztott mennyiség meg sem közelíti az év végi, szilveszteri igényt. Ez vállalkozástól és mérettől függően elérheti a teljes éves mennyiség 25 százalékát, a kisebb húsfeldolgozó üzemek esetében pedig még ennél is magasabb lehet az arány

– fogalmazott az agrárkamara.

Bármennyire is kedvelt élelmiszer, egy felmérés szerint a magyarok negyede nem tudja, miből készül a virsli. Nemrégiben az is kiderült, elég-e a virslit csak mikróban melegíteni?

Kapcsolódó
Ha ilyen virslit vett, ne egye meg, vigye vissza az üzletbe
A terméknek nagy a romlási kockázata.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik