Virágzó vidékünk

Bezárt a legendás pécsi büfé, a fiatalok egykori Mekkája

pixabay/murrrphoto/illusztráció
pixabay/murrrphoto/illusztráció
2020-ig kategóriájában a legjobb volt a városban.

A pécsi Király utca közepén lévő Oázis büfé évtizedekig a fiatalok Mekkájának számított, elképzelhetetlen volt, hogy a bulizók ne itt zárják az estét egy gyrosszal, írta a Pécs Aktuál.

2020-ig kategóriájában a legjobb volt a városban, de tulajdonosváltás miatt leromlott a minőség, amin nem tudtak javítani. A portál információja szerint az utolsó bérlő jelentős tartozást halmozott fel a tulajdonos Pécsi Vagyonhasznosító és a NAV felé, ezért kellett bezárnia.

Az eredeti Oázis csapatának több mint 30 éve kifejlesztett, titkos receptjét eddig még senkinek sem sikerült reprodukálnia. Ez okozhatta a büfé vesztét is, hiszen a régi üzemeltető csak a boltot adta át, a receptet nem

– olvasható a portálon.

A kilencvenes évek közepén hárman – egy szír, egy jemeni és egy palesztin férfi – dolgozták ki a legendás receptet. Ekkor nyílt meg az Alibaba és a 40 szendvics büfé az Apollo Mozival szemben, ez költözött át a Király utcába Oázis néven.

A hústornyot maguk rakták össze és fűszerezték, amíg a többi gyrosos ma is előre gyártva, fagyasztott állapotban vásárolja.

A régi Oázis ízei már nem térnek vissza. Az alapítók közül ketten ma is üzemeltetnek két büfét a városban, de az eredeti fűszerezést már nem használják, arra hivatkozva, hogy a pécsieknek már nem ízlik, ezért alkalmazkodtak a magyar ízléshez.

Vendéglátóhelyek bezárásáról egyre gyakrabban olvashatunk. Nemrégiben került lakat egy népszerű szolnoki étteremre, és hasonló sorsra jutott Szeged népszerű reggelizője is. Gyulán a kedvelt Várkert Bisztró intett búcsút a vendégeknek, de bezárt Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács budapesti halászcsárdája is.

Kapcsolódó
„Nem támogatjuk tovább élhető országunkat” – lehúzta a rolót a tradicionális erdélyi étterem Szolnokon
A tulajdonosok kemény hangvételű posztjukban azt írták: talán még ebben az életben egyszer kapnak lehetőséget valami jót csinálni.
Olvasói sztorik