Otthon készült vasárnapi ebéd

Házilag a legjobbak: egészségünk őrei a mikrozöldek

Az otthoni csíráztatás és mikrozöld-termesztés egyszerű, költséghatékony.

A mikrozöldségek apró, fiatal növények, amelyeket a vetés után után 8-12 napon belül fogyaszthatunk. Ezek a kis növények igazi tápanyagbombák, amelyek tele vannak vitaminnal és ásványi anyaggal.

Az utóbbi időben mind több, nívósabb étteremben és a háziasszonyok felkínálta ételek díszítésében is egyre gyakrabban tűnnek fel az apró zöldségek.

A szakirodalom azt mondja, hogy az otthoni csíráztatás és mikrozöld-termesztés egyszerű, költséghatékony és rendkívül hasznos módja annak, hogy az év minden szakában friss forrásból felfedezhetjük szervezetünk antioxidáns- és ásványianyag-szükségleteit.

Bokródi-Wilhelm Barbara először saját részre, a családjának akarta termeszteni a kis helyet foglaló mikrozöldeket, aztán a kertjében lévő fóliasátorban és a szabadföldi részen kicsit nagyobban gondolkodott. Ma már Michelin-csillagos éttermekbe is szállítja az általa megtermelt mikrozöldeket.

Semjén Nóri helyszíni riportjában megismerhetjük Barbara történetét, a mikrozöldekről vallott megfontolandó szavait, ezáltal azt, miért is érdemes fogyasztani az év minden időszakában ezeket a “miniatűröket”, melyek gyakorlatilag negyvenszer annyi tápanyagot tartalmaznak, mint a kifejlettek növények.

Vasárnapi ebéd: mikrozöldségek
0 seconds of 13 minutes, 8 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
13:08
13:08
 

Kapcsolódó
Kertészkedjünk miniben: neveljünk mikrozöldeket
Az egészséges táplálkozás új kis kedvencei ezek a növénykék.
Olvasói sztorik