HIRDETÉS
Otthon készült

Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket nem mossuk meg, pedig kellene

getty images
getty images
Rengeteg baktérium és szennyeződés lehet rajtuk.

Vannak zöldségek és gyümölcsök, amiket szinte senki nem mos meg, hiszen úgysem esszük meg a héjukat . Pedig a felszínükön megbújó baktériumok és szennyeződések egyetlen vágással a belsejükbe kerülhetnek, írta a Nők Lapja.

A konyhában mindannyian szeretünk időt spórolni, és olykor kísértésbe esünk: nem mossuk meg a zöldségeket, mondván, ha eltávolítjuk a külső leveleiket, az bőven elég. És egyébként is, miért is mosnánk meg egy gyümölcsöt, ha úgysem esszük meg a héját. Pedig nem is gondolnánk mennyi baktérium és szennyeződés lehet rajtuk.

Az alábbi galériában sorba vesszük azokat az élelmiszereket, amiket kihagyunk a tisztításból, pedig jobb lenne, ha nem tennénk.

7 fotó

Megosztottuk, hogy melyik a zöldséget termeszti a legtöbb magyar a kiskertekben. Valamint arról is írtunk, hogy ezeket a zöldségeket tilos egymás mellé vetni a kertben.

Kapcsolódó
Ezeket élelmiszereket a hűtőben kellene tárolni, de miért nem ezt tesszük?
Nemcsak pénz, de élelmiszert is spórolhatunk vele.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik