Otthon készült

Világsikert ért el a magyar pékség

illusztráció/facebook/Vál-Völgye Pékség
illusztráció/facebook/Vál-Völgye Pékség
2 arany- és 2 ezüstérmet nyertek a rangos londoni viadalon.

Újabb nemzetközi sikert ért el a Vál-Völgye Pékség, négy díjjal tértek haza a londoni Nemzetközi Excellence Taste versenyről. A 21 ország legjobb termékeit felvonultató megmérettetésen a magyar pékség innovatív és hagyományos ízei egyaránt elnyerték a szakmai zsűri tetszését, megerősítve ezzel helyüket a globális gasztronómiai élvonalban.

A Vál-Völgye Pékség két terméke is a legmagasabb elismerést érdemelte ki a szigorú vakteszteken. Arany minősítést nyert a már korábban is népszerű, dekoratív fémdobozban kínált Pisztáciás cookie, valamint a pékség legújabb fejlesztése, az Etyeki kecskesajtos-céklás vadkovászos kenyér.

További két termék ezüst díjat nyert. A klasszikus ízek kedvelőit megcélzó Szatmári szilvás rácsos és a formabontó Wasabis-céklás kenyér egyaránt a „dobogó második fokára állhatott”.

Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy ismét a világ legjobbjai között szerepelhetünk. Külön öröm számunkra, hogy vadonatúj termékünk, a kecskesajtos-céklás kenyerünk azonnal aranyérmes lett, ami visszaigazolja, hogy jó úton járunk az innováció terén

– mondta Kenéz-Hanyecz Kinga, a Vál-Völgye Pékség alapítója.

A Nemzetközi Excellence Taste díj zsűrije a világ legelismertebb szakembereiből áll, akik egy egyedülálló, háromlépcsős vaktesztelési folyamat során értékelik a termékeket. A bírák nem ismerik sem a gyártó nevét, sem a termék származását, így kizárólag az érzékszervi tulajdonságok – íz, illat, állag és megjelenés – alapján döntenek. Ez a módszer garantálja a teljes objektivitást és a díj kiemelkedő presztízsét.

A Vál-Völgye Pékség pisztáciás csigája két éve a Great Taste Awards zsűrijét is lenyűgözte. Idén az országtorta kétszeres győztese és testvére nyerte a legjobb hazai pékség díjat.

Kapcsolódó
Nem tesznek jót a sütőiparnak a magyarországi albán pékségek
A szakember szerint kevés féle tésztából sokféle terméket készítenek, amely tészták a Magyar Élelmiszerkönyv szabályainak abszolút nem felelnek meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik