Sokan megnyugszunk, ha egy élelmiszer lejárati ideje hónapokkal előre mutat, ám ez nem garancia arra, hogy addig valóban friss marad. A hőmérséklet, a páratartalom és a csomagolás minősége mind felgyorsíthatják a romlást és felülírhatják a lejárati időt, írta a Magyar Nemzet.
A „minőségét megőrzi” dátum sok vásárló számára a szavatosság végső határát jelenti
Valójában ez inkább garancia arra, hogy a gyártó addig biztosan vállalja a minőség megőrzését. A tényleges frissességet viszont rengeteg tényező befolyásolja: a tárolási körülmények, a hőmérséklet-ingadozás, a páratartalom, sőt még az is, hányszor nyitjuk ki az adott csomagot.




7 fotó
Mint arról beszámoltunk, szakértő tisztázta, hogy ártalmas-e az egészségre a lefagyasztott kenyér, valamint azt is megosztottuk, hogy nem javasolt megenni a csirke ezen testrészeit.

