Ha téged is az őrületbe kerget, hogy hiába minden, nem tudod kisikálni a paprikás zsírréteget a műanyag ételhordó dobozodból, akkor ezt a trükköt imádod majd, írta a mindmegette.



4 fotó
- Csak olyan tárolókat használjunk, amit kifejezetten erre a célra gyártottak.
- Ha frissen főtt ételt szeretnénk tárolni, először hűtsük le legalább szobahőmérsékletűre, mielőtt a műanyag dobozba tennénk.
- A műanyag dobozt szorosan zárjuk le, hogy megakadályozzuk az étel levegővel való érintkezését, mivel a levegővel érintkező ételek hamarabb megromolhatnak.
- Ne használjunk műanyagot a mikrohullámú sütőben, hacsak nem direkt nem erre tervezték, és ne tegyük mosogatógépbe se. Használjunk inkább üveg vagy kerámia edényt, amelyek mikrohullámú sütőbe téve is biztonságosak.
- Zsíros és olajos ételek is elősegítik a veszélyes anyagok kioldódását.
Már többször is megosztottunk különféle praktikákat, többek között azt, hogy bevált konyhai trükkel, nem durran ki a hurka sütés közben, azt is elárultuk, hogy egy egyszerű hozzávalón múlik a ropogós panír, valamint arról is írtunk, hogyan tároljuk a banánt, hogy heteken át nem barnul meg.

