Otthon készült

Bögrés gyümölcskenyér, a legegyszerűbb karácsonyi sütemény

Kevés olyan karácsonyi sütemény van, amit egyszerűbb lenne elkészíteni, a kevés munka eredménye azonban hatalmas sikert arat: nézzük, hogyan készül a legegyszerűbb és legfinomabb  gyümölcskenyér.

Hozzávalók:

  • 1 bögre olvasztott vaj vagy margarin (kb. 15 dkg)
  • 1 bögre cukor
  • 5 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 2 teáskanál sütőpor

                         +

  • fél bögre darabolt dió
  • fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs
  • fél bögre darabolt étcsokoládé (háromnegyed táblányi)
  • 2 teáskanál rum aroma (lehet több is)
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítése:

  1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.
  2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Összekeverjük, majd a két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.
  3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.
  4. Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
  5. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.
  6. 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk.

Forrás

Kedvenc karácsonyi süti lehet az adventi csillag
Amolyan igazi nagymamás süti, aminek nehéz ellenállni.
Olvasói sztorik