Életmód

Önfenntartó házat épített az egyetemista srác

A 21 éves Christopher Cerk a Michigan Egyetem hallgatója, és nem kevés pénzébe került, hogy az egyetem kollégiumában lakjon. Megunta!

Christopher talán nem az egyetlen, aki megunta a kollégiumi életet, de leginkább a vele járó magas költségeket. – írja az mlive.com Mégis azon kevesek közé tartozik, aki nem mindennapi lépésre szánta el magát. Saját mobilházat épített. Mindösszesen 700 óra alatt sikerült is egy valóban egyedi, rendhagyó lakot alkotnia.

 A legmeglepőbb talán saját maga számára is, hogy mindezt úgy készítette, hogy életében egy szöget sem ütött a falba. Segítségül az internethez fordult, ahol megannyi videót, instrukciót megtekintett és ahonnan megtanulta hogyan is lehet kis ezermesteri tudással ilyen vagy ehhez hasonló házat felépíteni.

Két teljes nyarába telt, mire felépítette az utánfutós házat. Elmondása szerint még korántsem kész, de már lakható. Ajtaja dupla acélból készült, a fürdőszobában komposztálható mellékhelyiség és zuhanyzó lett beállítva. A villamosenergiáról egy 100 W-os napelem gondoskodik. Ez pedig bőven elég ahhoz, hogy használni tudja a laptopját és mobiltelefonját, sőt a konyhai világítást is ezzel oldja meg.

 A fűtést egy propánnal működő melegítővel biztosítja, mely éppen elegendő a helység felmelegítésére. Gyűjti az esővizet, amit a zuhanyzáshoz, öblítéshez és mosogatáshoz tökéletesen fel tud használni, de megfelelő víztisztítóval  emberi fogyasztásra is alkalmas.

Fotó:www.mlive.com
Fotó:www.mlive.com
Fotó:mlive.com
Fotó:mlive.com

A ház külső- és belső szerkezetéhez, stílusához  különböző fafajtákat használt fel, mint például nyírfa, juhar, fenyő, cédrus és tölgy.

Fotó:mlive.com
Fotó:mlive.com

A ház elkészítésével közel 1,7 millió forintot spórolt meg és nagy büszkeségére fel tud mutatni egy igazán szuper egyetemi legénylakást.

Fotó:mlive.com
Fotó:mlive.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik