Életmód

Ha a hűtőszekrényed mesélni tudna, mit mondana el rólad?

Vajon, ha a hűtőszekrény mesélni tudna, mit mondana el a gazdájáról? Erre a kérdésre keresték a választ a Twitter Periscope nevű új alkalmazásának felhasználói. A beérkezett fényképekről a St-Louis-i orvosi egyetem dietetikusa, Marilyn Tanner-Blaiser mondta el a szakmai véleményét.

Tele fagyasztott készétellel

Ez általában egy férfi vagy egy rendkívül elfoglalt karrierista. Olyan, állandó időzavarban küzdő ember, akinek számtalan elvégzendő feladata közé kell beiktatni az étkezést, gasztronómiai igényei pedig nem túl kifinomultak. Persze ezen ételek között is van ma már jobb minőségű, ez az azonban csak az anyagi helyzetbéli különbséget mutatja, magán a lényegen mit sem változtat.

Mit lehet javítani?

Ha már az idő nem lesz több, meg kell próbálni a minőséget javítani, néhány zacskónyi fagyasztott zöldség mellé tegyünk friss árut is.

Szinte teljesen üres

Ez is időhiányra utal, sőt az ilyen emberek többnyire munkamániásak. Nem szentelnek időt a rendszeres minőségi étkezésre és nem is különösebben érdekli őket az egészséges táplálkozás. Ha benézünk a kamrájukba vagy a konyhaszekrényükbe könnyen előfordulhat , hogy tele van konzervekkel, száraz étellel. Ez viszont előnyükre szolgál, mert vélhetően előrelátóak.

Mit lehet javítani?

Annak aki időhiánnyal küzd, megoldás lehet a munka jobb megszervezése és az online boltok igénybevétele. Egyszerűen csak megrendeljük azt amire szükségünk van, lehetőleg változatosan, egészségesen.

Felcímkézett ételek, szervezett hűtő

Ezek általában könyvelők és mérnökök – viccelődik Tanner-Blaise.  Többnyire mindent dobozolnak, címkéznek és minden polcnak megvan a maga szerepe. Ezek az emberek az élet legtöbb területén is rednszeretők, olykor fárasztóan precízek.

Mit lehet javítani?

Nem biztos, hogy bármit kell javítani. Persze ez attól is függ, hogy mik azok az ételek, amik ABC sorrendben sorakoznak és mennyire válik mániákussá a szervezettség.

Fotó:commons-media
Fotó:commons-media

Lejárt szavatosságú, penészes ételek, rozsdás hűtőszekrény

Talán egy kicsit túl laza –  véli a szakember. Nyilván, bizonyos határokon túl már az igénytelenség határait is feszegethetik. Az ilyen ember a munkájában is lehet túl laza, esetleg hanyag, mint ahogyan az is megeshet, hogy igazi “tálentum”, aki jól átlát a káoszon.

Mit lehet javítani?

Teljesen újra kezdeni az alapoktól és nem hagyni újra eluralkodni a káoszt. Itt is megoldás lehet a házhoz szállítás vagy a valamivel tudatosabb vásárlás. Az ilyen ember jobban teszi, ha csupán mindig  csak egy hétre vásárol.

Rengeteg friss gyümölcs és zöldség, változatos tartalom

Nyilvánvalóan az ilyen ember odafigyel odafigyel saját- és családja egészségére – mondja Tanner-Blaiser. Többnyire egészségtudatos és spirituális beállítottságú, segítőkész ember. Tegyük hozzá, hogy ha túlzások esik, könnyen őrületbe kergetheti a környezetét.

Olvasói sztorik